1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

Ρολό κιμά θεσπέσιο

Το ρολό κιμά είναι μία από τις πιο οικογενειακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Οι περισσότεροι το τρώγαμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς και γλύφαμε και τα δάχτυλά μας. Είναι γευστικότατο, πολύ θρεπτικό φαγητό και δίνει τη δυνατότητα για πειραματισμούς με τη γέμιση του. Εδώ θα γεμίσουμε το ρολό μας με τον παραδοσιακό τρόπο: με 4 αυγά, αλλά θα προσθέσουμε και λίγο τυράκι και ζαμπονάκι. Άλλοι φτιάχνουν το ρολό κιμά με γέμιση καρότου ή/και μπέικον. Όρεξη να υπάρχει...

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Συνταγές για παστίτσιο υπάρχουν πολλές. Αυτή εδώ όμως, είναι μια συνταγή για σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι που βγαίνει σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...

Μπιφτέκια στον ατμό

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα και ένα ταψάκι που να ταιριάζει ακριβώς στο χείλος της κατσαρόλας. Αν όμως έχουμε ατμομάγειρα ή κάτι σχετικό δεν θα χρειαστούμε ταψί/κατσαρόλα...

Να τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.

Γιουβαρλάκια

Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη συνταγή για γιουβαρλάκια. Οχι όμως σουπέ αλλά ανατολίτικα με σάλτσα από λεμόνι και αβγό...

Καταρχήν βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια) σε ένα μεγάλο μπολ, και τα ζυμώνουμε καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) σε σιγανή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράζουν.

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι παραδοσιακό πιάτο που δυστυχώς σπάνια το ετοιμάζουμε στο σπίτι γιατί είναι μπελαλίδικο. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για παραδοσιακό μουσακά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά, με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και τα δύο φύλλα δάφνης. Δεν χρειάζεται ελαιόλαδο, θα βγάλει ζουμί μόνο του. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, και στο τέλος βγάζουμε τα φύλλα της δάφνης!

Μπιφτέκια φούρνου

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια σε τρίφτη ή μούλτι.

Σε ένα μπωλ, ανακατατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την κέτσαπ.

Ζυμώνουμε με ...ζήλο τον κιμά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και πλάθουμε όσα μπιφτέκια θέλουμε, ανάλογα με το γούστο μας.