1 ποτήρι ελαιόλαδο

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο

Κόβουμε τρία κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια. Από πάνω βάζουμε αλάτι και κόκκινο πιπερι, τον μαϊντανό, και τις ψιλοκομμένες σκελιδούλες σκόρδο. Στρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού, και από πάνω ρίχνουμε πάλι αλάτι και κόκκινο πιπέρι, μαιντανό και μία φέτα ντομάτας σε κάθε μπακαλιάρο.

Σουπιές με σπανάκι

Οι σουπιές με σπανάκι είναι μια παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή. Και είναι πολύ εύκολη.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντάνο, και τον άνιθο και τα σωτάρουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε τα κομματάκια της σουπιάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σουπιά να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να βράσει. Δεν τα βράζουμε πολύ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.

Τηγανιά

Η τηγανιά είναι ένας όμορφος μεζές για να συνοδεύσουμε το κρασάκι ή τα ουζάκια μας. Θα δούμε μια σούπερ συνταγή για τηγανιά από ψαρονέφρι. Το μυστικό της είναι στη μαρινάδα!

Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρασί, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι, και σε αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τις μπουκίτσες από το ψαρονέφρι για περίπου μία ώρα.

Μπάμιες στο φούρνο

Μια απλή και καλή συνταγή για μπάμιες στο φούρνο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες από τα κοτσάνια τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως επίσης και το σκόρδο.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, και τον βάζουμε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέσα στο ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι λάδι.

Βάζουμε τις ντομάτες στο μίξερ, και έπειτα τις ρίχνουμε κι αυτές στο ταψί.

Τέλος, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο ταψί.

Κρέας με πατάτες

Πλένουμε το χοιρινό κρέας καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά απ' όλες τις πλευρές του.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε 5-6 τρυπούλες στο κρεατάκι και βάζουμε ένα κομματάκι σκόρδο σε κάθε μία. Όσο σκορδάκι μας περισσέψει το αφήνουμε πάνω στο χοιρινό.

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε (αν χρειάζεται) σε μερίδες. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τρίβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στον τρίφτη (ή τα βάζουμε στο μίξερ), ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, και τα βάζουμε όλα στο ταψί. Ρίχνουμε επίσης το λάδι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και το κρασί.

Πίτα με ανθότυρο

Μια καταπληκτική συνταγή για πίτα με ανθότυρο. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!!

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο, την φέτα και το μισό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το μάραθο (αν δεν έχουμε, βάζουμε άνιθο!!!) και ανακατεύουμε καλά μέχρι η γέμιση να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ένα ένα λαδωμένα. Απλώνουμε την γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Χτυπάμε το γάλα, 2 αυγά και το υπόλοιπο λάδι, και περιχύνουμε με αυτό την πίτα.