2 αυγά

Μπανανοτηγανίτες, τις λατρεύουν τα παιδιά!

Μπανανοτηγανίτες που φτιάχνονται πανεύκολα και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα , διάβασα οτι πολλά παιδάκια που δεν τρώνε το αυγό τις λατρεύουν! Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή.

Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγω χρησιμοποιοώ Tupperware γιατι έχει ειδικη λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο , το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα σας ξετρελάνει!

Οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές φημίζονται για τις πίτες που φτιάχνουν. Λένε μάλιστα, ότι οι πιο παλιές από αυτές, μπορούν να φτιάξουν πίτα με ό,τι υλικό υπάρχει στην κουζίνα τους! Αν έχετε την τύχη να γνωρίζετε κάποια Ηπειρώτισσα, τότε μάλλον θα το έχετε διαπιστώσει. Πίτες με κρέας ή λαχανικά, πίτες γλυκές ή αλμυρές, πίτες με φύλλο ή χωρίς, είναι λίγες μόνο από τις υποκατηγορίες που μπορεί να χωριστεί το τεράστιο κεφάλαιο «Ηπειρώτικες Πίτες». Εδώ, θα μοιραστούμε μαζί σας μια καλοκαιρινή ως επί το πλείστον πίτα, η οποία δεν απαιτεί καμία μαεστρία για να ανοίξετε φύλλο, καθώς δεν έχει φύλλο!

Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά

Τα κανελόνια είναι μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ' όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνια με τη γέμιση! Κανονικά, φτιάχνονται με κιμά, αλλά θα δούμε μια παραλλαγή για κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Cupcakes

Τα cupcakes είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, αφού φτιάχνονται πολύ εύκολα και διακοσμούνται με πολλούς και διάφορους τρόπους. 

Για να τα φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή

Μια φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη για να φτιάξουμε τάρτα σπανάκι, που είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό για το καλοκαίρι.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνιθο.

Κόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά.

Αφού μαλακώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε τον άνιθο και λίγο αλατοπίπερο.

Σε μια λαδωμένη ταρτιέρα, απλώνουμε τη ζύμη κουρού.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.

Μακαρόνια με κοτόπουλο στο φούρνο

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ Κ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ.(ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Κ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ).

Τσουρέκι

Το τσουρέκι είναι παραδοσιακό γλυκό που λατρεύουν τα παιδάκια. Τώρα που έρχεται και Πάσχα, μπορείτε να το μετατρέψετε εύκολα και σε Πασχαλινό τσουρέκι (με το κλασικό Πασχαλινό αυγό στη μέση!).

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και κοσκινίζουμε μέσα όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, και το αλάτι.

Η τυρόπιτα της τεμπέλας

Μία συνταγή για τεμπέλες. Πολύ εύκολη τυρόπιτα, αλλα προσέξτε μην σας βγεί το όνομα...

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός απο το ελαιόλαδο.

Σε ένα πυρεξ απλώνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μίγμα της τυρόπιτας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τεμπέλικη τυρόπιτά μας!

Μπισκότα κανέλλας

Όλες οι γιαγιάδες φτιάχνουν μπισκότα κανέλλας!

Τα μπισκοτάκια κανέλλας μπορούν να συνοδέψουν τον καφέ μας ή να φαγωθούν σκέτα.

Για να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε το μίγμα για λίγο ακόμα.