2 φύλλα δάφνης

Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο

Το χοιρινό κότσι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι (για παράδειγμα τα Χριστούγεννα) αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε για ένα γερό τραπέζωμα σε φίλους, αν θέλετε να απολαύσουν κάτι πολύ πολύ γευστικό. Γιατί αυτή η συνταγή για χοιρινό κότσι με σάλτσα από μέλι και γαρύφαλλο, είναι απλώς ανεπανάληπτη!!!

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και ρύζι μπασμάτι

Αυτή εδώ είναι μια πολύ ελαφριά και πολύ γευστική συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού. Εγώ δοκίμασα με ρύζι μπασμάτι, που είναι πιο αρωματικό αλλά και με απλό ρύζι πάλι τέλειο θα είναι! Καταρχήν, αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Φακές σούπα

Οι φακές είναι μια παραδοσιακή και νόστιμη σούπα για όλη την οικογένεια.

Καταρχήν, πλένουμε τις φακές.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις φακές με το κρασί, το τριμμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Κουνέλι στιφάδο για καλοφαγάδες

Το κουνέλι στιφάδο είναι μια συνταγή για καλοφαγάδες, γλυκιά και γευστική. Για να πετύχει όμως χρειάζεται να αφήσουμε το κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα που λέγεται μαρινάδα ή μαρινάτα (ξύδι, λάδι, κρασί και δάφνη συνήθως) για αρκετές ώρες... Οπότε καλό είναι να ετοιμάσουμε το κουνέλι αποβραδύς.

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι παραδοσιακό πιάτο που δυστυχώς σπάνια το ετοιμάζουμε στο σπίτι γιατί είναι μπελαλίδικο. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για παραδοσιακό μουσακά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά, με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και τα δύο φύλλα δάφνης. Δεν χρειάζεται ελαιόλαδο, θα βγάλει ζουμί μόνο του. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, και στο τέλος βγάζουμε τα φύλλα της δάφνης!

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Πλένουμε καλά το χταπόδι, και το βράζουμε με το ζουμί του σε σιγανή φωτιά. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα βράσιμο - και αν δείτε ότι δεν τρυπιέται καθόλου αφήστε το λίγο ακόμα!

Επειτα, όταν το χταπόδι έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε ένα ποτηράκι ξύδι και μια κούπα κρασί λευκό. Το αφήνουμε να πιει το κρασάκι του, και μόλις γίνει αυτό, κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.