2 κουταλιές ξύδι

Τζατζίκι παντζαριού

Μια πολύ ωραία συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ή τζατζίκι παντζαριού όπως το λένε κάποιοι άλλοι. Η συνταγή βγάζει 4-5 μερίδες οπότε είναι ότι πρέπει αν έχετε τραπέζι με πολλά άτομα.

Καταρχήν, καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια για μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να έχουμε αγοράσει έτοιμα, βρασμένα παντζάρια οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Τυροκαυτερή

Η τυροκαυτερή είναι μια ελληνική συνατγή που δεν λείπει σχεδόν ποτέ απο τραπέζι με κρεατικά.

Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα και υγιεινά

Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο λάδι και τις ξεφλουδίζουμε. Προσοχή: Το λάδι που χρησιμοποιήσαμε δεν το πετάμε, θα το χρησιμοποιήσουμε!

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ξύδι με τις πιπεριές μέχρι να λιώσουν.

Μουστάρδα Απλή

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή συνταγή μουστάρδας.

Παίρνουμε ένα μπωλ και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα με κρεμώδη υφή. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνουμε μια μέρα για να "δέσει".

Σαλάτα με παντζάρια

Μία πρωτότυπη σαλάτα με παντζάρια, γαούρτι και καρύδια!

Καθαρίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα παντζάρια, τα καρότα και το ξινόμηλο. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά .

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και προσθέτουμε το ξύδι.

Κουνέλι στιφάδο για καλοφαγάδες

Το κουνέλι στιφάδο είναι μια συνταγή για καλοφαγάδες, γλυκιά και γευστική. Για να πετύχει όμως χρειάζεται να αφήσουμε το κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα που λέγεται μαρινάδα ή μαρινάτα (ξύδι, λάδι, κρασί και δάφνη συνήθως) για αρκετές ώρες... Οπότε καλό είναι να ετοιμάσουμε το κουνέλι αποβραδύς.