2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Μελιτζανοσαλάτα, νόστιμη και νηστίσιμη

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, υπάρχει σχεδόν σε κάθε τραπέζι και είναι και νηστίσιμος. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Ζεσταινουμε λιγο νερο και το ριχνουμε στην σογια για να το μαλακωσουμε λιγο.Το αφηνετε 20' και μετα το στιβετε καλα για να φυγουν τα υγρα.Το βαζετε σε ενα λεκανακι και βαζετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,μαϊντανο,κυμινο, αυγα, αλατι, πιπερι, πελτε, λαδι ,τυρακια και οσο φρυγανια χρειαζετε.Τα ζυμωνουμε καλα και τα πλαθουμε. Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λιγο λαδι(νερο στο ταψι δεν θα προσθεσετε καθολου για να μην διαλυθουν τα σουτζουκακια).Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 3/4 περιπου.Τα συνοδευετε με πατατουλες τηγανιτες ή πιλαφι ή μακαρονακι κοφτο.

Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας

Το κρασάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι από τα πιο ωραία εδέσματα, είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι (για να μαλακώσει στην κατσαρόλα).

Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Φασολάκια με κολοκυθοκορφάδες

Τα φασολάκια είναι από τα πιο όμορφα και θρεπτικά λαχανικά, κι αν τα φτιάξετε σωστά θα ξετρελαθείτε. Σε αυτήν τη απλή συνταγή θα δούμε πως φτιάχνουμε παραδοσιακά νησιώτικα φασολάκια με κολοκυθορφάδες και λίγη μελιτζάνα για τη γεύση! Εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα φασολάκια αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φασολάκια, αν έχουμε...

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κολοκυθάκια χωρίς νερό και χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να αποψυχθούν. Αν έχουμε φρέσκα φασολάκια, τα καίμε με πολύ λίγο λάδι για 3 λεπτά.

Τζατζίκι μυρωδάτο

Σε ένα μπολ ανακατευουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τον άνιθο  το αλάτι και το πιπέρι.

Τρίβουμε το αγγούρι και το καρότο στον τρίφτη, τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν τα ζουμιά τους, και τα σουρώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μίγμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο το μίγμα για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσει το τζατζίκι μας.