4 κουταλιές ελαιόλαδο

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Λαγάνα εύκολη

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει την τιμητική της αμέσως μετά τις απόκριες. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι από αυτό το ξεχωριστό είδος ψωμιού, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.

Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού.

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Ψωμί, χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζύμωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσετε δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε στο ψωμί σας ό,τι αλεύρι θέλετε.

Ντοματόπιτα

Πανεύκολη ντοματόπιτα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση.

Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Ντοματόσουπα

Τα κρύα βράδια του χειμώνα μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμες σούπες με λίγα και αγνά υλικά.

Για να φτιάξουμε την ντοματόσουπα πρώτα αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ.

Βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το νερό και λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.

Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.

Κοφτό μακαρονάκι με ελιές και φέτα

Μια γρήγορη συνταγή για σάλτσα με κοφτό μακαρονάκι.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το τριμμένο σκόρδο και το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κανέλα και το βασιλικό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σαλάτα Ρόκα -Παρμεζάνα

Πλένουμε την ρόκα και την στραγγίζουμε καλά. Την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τα ντοματίνια.Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και στο τέλος την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά.

Εάν θέλουμε στολίζουμε το πιάτο με λεπτές φέτες παρμεζάνας