λίγο πιπέρι

Τυροκροκέτες

Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι. Και ετοιμάζονται πολύ εύκολα. Το μόνο κακό είναι ότι πριν τις τηγανίσετε πρέπει να αφήσετε το μείγμα με το οποίο θα φτιάξετε τις τυροκροκέτες για λίγες ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Γι' αυτό φροντίστε να ξεκινήσετε την προετοιμασία νωρίτερα από το τηγάνισμα...

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βούτυρου.

Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβωλιάσει το αλεύρι σας.

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές. Φτιάχνονται πολύ εύκολα.

Λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε καλά με το λάδι , την ρίγανη και το πιπέρι.

Κόβουμε το πάνω μέρος απο τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις ζεματίζουμε για πολύ λίγο, περίπου 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.

Μόλις στραγγίξουν και κρυώσουν τις γεμίζουμε και τις κλείνουμε.

Τυρόψωμο

Το τυρόψωμο είναι μια καλή λύση σνακ για όλες τις ώρες.

Μπορούμε να το δίνουμε και στα παιδιά μας στο σχολείο για το διάλειμμα, να το φτιάχνουμε σε παιδικά πάρτυ ή να το παίρνουμε στην δουλειά σαν κολατσιό .

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και περιλαμβάνει υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Για να φτιάξουμε το τυρόψωμο ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Κουνέλι στιφάδο για καλοφαγάδες

Το κουνέλι στιφάδο είναι μια συνταγή για καλοφαγάδες, γλυκιά και γευστική. Για να πετύχει όμως χρειάζεται να αφήσουμε το κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα που λέγεται μαρινάδα ή μαρινάτα (ξύδι, λάδι, κρασί και δάφνη συνήθως) για αρκετές ώρες... Οπότε καλό είναι να ετοιμάσουμε το κουνέλι αποβραδύς.

Μύδια αχνιστά

Θα ακολουθήσουμε μια συνταγή για τα ωραιότερα μύδια που έχετε φάει ποτέ!

Μύδια φρέσκα είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε παίρνουμε τα κατεψυγμένα που είναι και καθαρισμένα...Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.