Γλυκάνισο

Από Ρεμί, 20 Σεπ 2022

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και διαφορετικά πιροσκί που έχετε φάει ποτέ. Γεμίστε τα με πικάντικο κρέας και φτάστε τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Από litsa, 21 Δεκ 2018

Το Χριστόψωμο δηλαδή το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχναν στα σπίτια όλης της Ελλάδας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένα ψωμάκι που φτιάχνεται με ευλάβεια και συνήθως με ειδική μαγιά από ξερό βασιλικό, και μυρωδικά όπως γλυκάνισο και μαχλέπι ή μαστίχα. Στην Αρκαδία πάντως το φτιάχνουν με προζύμι. Γενικά, θεωρείται δύσκολο ψωμί γιατί θέλει αρκετό ζύμωμα και ξεκούραση για να φουσκώσει η ζύμη. Η κύρια διαφορά του Χριστόψωμου όμως από τα υπόλοιπα ψωμιά είναι η «διακόσμηση» της επιφάνειάς του με σταυρούς ή άλλα «πλουμίδια» όπως τα λένε...

Οι νέες συνταγές μας