Σαφράν

Από Ρεμί, 15 Ιούνιος, 2022

Ένα πεντανόστιμο φαγητό με μεσογειακό άρωμα. Αρνάκι Tajine με Κρεμμύδια και χουρμάδες, η συνταγή από το Μαρόκο! Το φαγητό λέγεται «tajine» ή tagine λόγω του κεραμικού σκεύους μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Είναι απλά πεντανόστιμο!

Από Ρεμί, 14 Ιούνιος, 2022

Ίσως συναντήσετε το συγκεκριμένο γλυκό ως apple crisp ή Walnut Apple Crisp. Το Taj Mahal διαφέρει διότι με την προσθήκη του σαφράν προσφέρει ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πεναντόστιμο γλυκάκι που αξίζει να δοκιμάσετε!

Από Ρεμί, 26 Μάιος, 2022

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για δείπνο. Ιταλικό ριζότο Mantecato με σαφράν και λαχανικά. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το!

Από Ρεμί, 22 Ιανουάριος, 2022

Μια συνταγή με ανατολίτικες ρίζες που θα σας αρέσει πολύ. Τηγανητό ρύζι με σαφράν. Σερβίρεται ζεστό ως συνοδευτικό ή και ως νηστίσιμο κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Από Ρεμί, 31 Μάιος, 2020

Η πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα, αλλά και τη γαλοπούλα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους, αρωματισμένες με ρίγανη ή ακόμα και με δενδρολίβανο. Η συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν θα σας αρέσει πολύ. Πατάτες κρασάτες με σαφράν. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε!

Από eleni, 5 Μάρτιος, 2011

Πως το χρησιμοποιούμε; Η χρήση του σαφράν πρέπει να γίνεται με μέτρο. Συνήθως αρκούν 4-5 ίνες ώστε να μας δώσουν τη χαρακτηριστική μοναδική γεύση του σαφραν στα φαγητά μας ή στα γλυκά μας. Αν βάλετε περισσότερο, κινδυνεύει το φαγητό ή το γλυκό σας να μοιάζει με betadin! Κάπου είχα διαβάσει ότι το σαφράν σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι θανατηφόρο. Γι'αυτό το χρησιμοποιούμε πάντα με μέτρο.

Βασικά υλικά
Από giagia-eleni, 8 Φεβρουάριος, 2010

Το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι προνόμιο των φαστφουντάδικων. Μπορούμε σχετικά εύκολα και υγιεινά να το απολαύσουμε στο μεσημεριανό μας ή ως έδεσμα σε γιορτές με αυτή τη συνταγή.

Οι νέες συνταγές μας