Χταποδοκεφτέδες

Από eleni, 16 Μάιος, 2010

Τα μεζεδάκια είναι αγαπημένα, ειδικά το καλοκαίρι όπου συνοδεύουν το ουζάκι μας. Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Αρχικά, θα βράσουμε το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει.  

Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.

Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Μόλις τηγανίζονται, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιτό λάδι

Τα σερβίρουμε με τους υπόλοιπους μεζέδες ζεστά.

Καλή ουζοκατάνοιξη!
 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

Οι νέες συνταγές μας