Υλικά Συνταγής
Αυτή εδώ είναι η κλασική συνταγή που χρησιμοποιώ για να φτιάξω τα αυθεντικά σμυρναίικα σουτζουκάκια, όπως τα έμαθα κι εγώ από τη γιαγιά μου...
Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, το αυγό, το μουσκέμενο ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, το ξύδι και λίγο λάδι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε την ζύμη του κιμά σε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια. Έπειτα, τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για άλλα είκοσι λεπτά.
Είμαστε έτοιμοι!
Αν θέλουμε, βάζουμε στο τηγάνι και μερικές πατατούλες, τις τηγανίζουμε για να συνοδεύσουμε τα σουτζουκάκια μας. Καλή μας όρεξη!!!
Χι Χι, τα καλύτερα