Υλικά Συνταγής
Αυτά τα σφολιατάκια με τυρί είναι από τα πιο εύκολα και τα πιο γνωστά. Όλοι οι φούρνοι τα πουλάνε, όμως εμείς θα σας δείξουμε μια συνταγή χωρίς καθόλου βούτυρο.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη:
Καταρχήν ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με αυγό.
Από πάνω απλώνουμε τριμμένο τυρί (εγώ βάζω στο ένα φύλλο γκούντα με κασέρι ανακατεμένα και στο άλλο φύλλο τριμμένη φέτα).
Διπλώνουμε τα φύλλα στα δύο και τα πιέζoυμε ελαφρά για να κολλήσουν.
Αλείφουμε πάλι με αυγό την επιφάνεια της διπλωμένης σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Εναλλακτικά αντί για σουσάμι μπορείτε να βάλετε παπαρουνόσπορο.
Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση και στη συνέχεια κόβουμε το καθένα από τα κομμάτια σε λωρίδες(όχι περισσότερο από δυο δάκτυλα πλάτος) .
Τώρα μπορείτε να τα ψήσετε όπως είναι ή να τα στριφογυρίσετε 1 με 2 στροφές για να γίνουν όπως στη φωτογραφία.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά πάνω-κάτω και επειδή δε θα προλάβουν να πάρουν χρώμα συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά αλλά με αέρα.
Τα σφολιατάκια με τυρί είναι έτοιμα. Απολαύστε τα!
Όποιος τα δοκίμασε,