Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

Από eleni, 17 Απρίλιος, 2011

Αυτή είναι η συνταγή μου για αμυγδαλόπαστα, ή marzipan όπως είναι γνωστή. Η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιείται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού, σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη. Η διαδικασία παρασκευής είναι πολύ εύκολη όπως θα δούμε με την παρακάτω συνταγή.

Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Αν θέλουμε την χτυπάμε λίγο και την αφήνουμε χοντοκομμένη.

Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.

Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας. Αν παρ' όλα αυτά το μίγμα γίνει αραιό προσθέτουμε λίγη ακόμα αμυγδαλόπαστα. 

Σε συτό το σημείο  μπορούμε να μοιράσουμε την ζύμη σε κομμάτια και να την χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα marzipan μας είναι έτοιμα.

Διαφορετικά ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω σε τούρτα.

Η αμυγδαλόπαστα είναι έτοιμη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (15 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας