Υλικά Συνταγής
Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα ή για όσους το προτιμάνε lemon pie! Η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας, τη βάση και την κρέμα, και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Δοκιμάστε τη!
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μία κούπα από το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστά και απλώνουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό από τα λεμόνια. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Τοποθετούμε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα ανάλογα με τον φούρνο.
Βγάζουμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!
Πάρα πολύ καλή!
teleia foberh
Αγαπητή christina, Καταρχήν
φαινεται πολυ καλη.θα τη κανω
Polli sintagi einai