Υλικά Συνταγής
Αυτή είναι η συνταγή μου σπιτικό κέικ με ολόκληρα λεμόνια. Δοκιμάστε την! Σας εγγυώμαι ότι είναι το πιο... λεμονάτο κέικ που έχετε φάει!!
1) Κάνω μικρές χαρακιές στη φλούδα των 2 λεμονιών (χωρίς να χαραχτεί η σάρκα τους). Βράζω (σε μέτρια φωτιά)τα λεμόνια ολόκληρα, σε νερό να τα σκεπάζει, για 25 λεπτά. Μετά τα πολτοποιώ στο μούλτι και αφήνω τον πολτό να κρυώσει. Βγάζω τα κουκούτσια και τις κορυφές πριν φυσικά .
2) Κάνω το κέικ. Πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Μετά τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν και τέλος τον πολτό με το αμύγδαλο. Αν δεν έχετε μην βάλετε αμύγδαλο.
3) Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα για κέικ μικρή (24 εκατ.) και ρίχνω το κέικ μέσα. Ψήνω για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς περίπου. Ή το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί το αφήνετε 10 λεπτά να "σταθεί" και σερβίρετε.
ωραία!!! θα το δοκιμάσω και
Όταν με ρωτάς "τα τρώμε" τι
να ρωτήσω κάτι? τα λεμόνια