Σμυρναΐικη Κουζίνα

Από mama-katerina, 23 Αύγουστος, 2019

Έχετε όρεξη να φτιάξετε μια παραδοσιακή γλυκιά πίτα; Δείτε την αχαμνόπιτα! Είναι μια Μικρασιατική συνταγή που έφτιαχναν την μέρα της Αναλήψεως. Έχει κύριο συστατικό το γάλα, και τη ζάχαρη φυσικά. Είναι πολύ γευστική και θα εντυπωσιάσει κάθε λάτρη του γάλατος και του γλυκού!

Από stevi, 18 Ιούνιος, 2018

Πολλοί θεωρούν τα κλασικά φαγητά δύσκολα και δεν τολμούν να τα μαγειρέψουν. Ένα από αυτά είναι και τα σουτζουκάκια! Νόστιμο φαγητό που θυμίζει κυριακάτικα τραπέζια με όλη την οικογένεια μαζεμένη. Πάντως δεν είναι δύσκολο κι αν το θεωρείτε γενικά «βαρύ» ως φαγητό, εμείς εδώ στο supersyntages.gr, σας έχουμε μια εναλλακτική του πιο ελαφριά και εύκολη, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Γιατί όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, τις περισσότερες φορές δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Σήμερα, λοιπόν, μαγειρεύουμε σουτζουκάκια με πουρέ!

Από Vasniarou, 20 Απρίλιος, 2018

Ναι και μια συνταγή για σεκέρ παρέ, ένα από τα πιο αγαπημένα ανατολίτικα κεράσματα. Πρόκειται για σιροπιαστά, ζαχαρένια μπισκότα-μπουκιές με σιμιγδάλι και προαιρετικά ολόκληρο φουντούκι (ή αμύγδαλο). Άλλωστε στα τουρκικά "σεκέρ" σημαίνει ζάχαρη.

Από eleni, 25 Σεπτέμβριος, 2014

Αυτή εδώ είναι η σπιτική συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο)

Από ΛΙΤΣΑ, 18 Ιούλιος, 2014

Αυτή εδώ είναι μια πολύ απλή και γευστική συνταγή για κιμαδόπιτα ή πιο απλά πίτα με κιμά.

Από dimitris, 21 Ιούλιος, 2013

Αυτή εδώ η συνταγή για μαντί είναι πιο... εξελληνισμένη και γίνεται με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, αλλά υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές με γέμιση κιμά αρνιού, κοτόπουλου ή καθόλου γέμιση, με ή χωρίς σάλτσα ντομάτας!

Από themelina54, 27 Φεβρουάριος, 2011

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή αλλά και πιο γευστική συνταγή για σουτζουκάκια σμυρνέικα.

Από giagia-eleni, 26 Αύγουστος, 2009

Μια πολύ ωραία και παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια με ρυζάκι, είτε για κύριο πιάτο μια καθημερινή είτε για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Οι νέες συνταγές μας