Τουρκική Κουζίνα

Από Ρεμί, 30 Ιούνιος, 2021

Μια συνταγή για ένα μοναδικό ορεκτικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πεντανόστιμο, Λιβανέζικο λαχματζούν με κοτόπουλο και θα εκπλαγείτε. Το λαχματζούν είναι ο καλύτερος μεζές και με την προσθήκη του κοτόπουλου η γεύση φτάνει σε άλλο επίπεδο!

Από Ρεμί, 23 Ιούνιος, 2021

Μια υπέροχη συνταγή για ένα αξέχαστο μεζέ. Δοκιμάστε το παραδοσιακό γκιούλμπασι της Τουρκικής κουζίνας και δε θα χάσετε. Πέρα από σκόρδο, συχνά φτιάχνεται και με πιπεριές. Όπως και να το κάνετε είναι υπέροχο!

Από Ρεμί, 29 Ιούνιος, 2020

Μια εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια με φέτα, ρύζι και μυρωδικά . Μπορείτε να τα φάτε σαν ορεκτικό και όπως αλλιώς θέλετε.

Από Ρεμί, 29 Μάιος, 2020

Μια συνταγή που υπόσχεται μοναδικές γεύσεις. Αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, όνειρο! Ένα ανατολίτικο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Από Ρεμί, 1 Μάιος, 2020

Το Λαχματζούν είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στη Συρία και σε όλες τις αραβικές χώρες. Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμο λαχματζούν. Ο καλύτερος ανατολίτικος μεζές. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Από Μαρακι, 9 Μάρτιος, 2020

Μια κλασική συνταγή που λατρεύουμε όλοι. Ιμάμ Μπαϊλντί! Ένα γεύμα τόσο απλό και γευστικό που θα τους εντυπωσιάσει όλους!

Από ALEXANDRA, 4 Μάρτιος, 2019

Ο μπακλαβάς είναι ένα σιροπιαστό παραδοσιακό γλύκισμα της Ανατολής που μοιραζόμαστε φυσικά και εμείς οι Έλληνες. Αυτή εδώ είναι η κλασική συνταγή για τραγανό μπακλαβά με καρύδια, με πλούσιο, σιροπιαστό φύλλο και άρωμα κανέλας και γαρύφαλου. Θα χρειαστούμε 10-12 φύλλα κρούστας, όσα έχει δηλαδή ένα πακέτο που θα βρούμε στον σούπερ μάρκετ και ξηρούς καρπούς, καρύδια ή και φιστίκια. Με λίγα μυρωδικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι, το αποτέλεσμα είναι ένας πεντανόστιμος μπακλαβάς σκέτο όνειρο!

Από stevi, 14 Ιούνιος, 2018

Το ιμάμ μπαϊλντί αποτελεί διαμάντι της τουρκικής κουζίνας, που όμως μαγειρεύεται πολύ συχνά και σε Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία. Εμείς, εδώ στο supersyntages.gr, βέβαια δε θα το κάνουμε τόσο βαρύ όσο το συνηθίζουν στη γειτονική μας χώρα. Αντίθετα, θα στήσουμε μια παραλλαγή του, για νόστιμο κι εύκολο ιμάμ που σίγουρα δε θα κάνει κανέναν να βαρυστομαχιάσει ή να… λιποθυμήσει! Δείτε τη συνταγή.

Από dimitris, 21 Ιούλιος, 2013

Αυτή εδώ η συνταγή για μαντί είναι πιο... εξελληνισμένη και γίνεται με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, αλλά υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές με γέμιση κιμά αρνιού, κοτόπουλου ή καθόλου γέμιση, με ή χωρίς σάλτσα ντομάτας!

Από giagia-eleni, 24 Σεπτέμβριος, 2009

Θα δούμε μια πολύ καλή συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί. Αν είμαστε τυχεροί και έχουμε φρέσκα κληματόφυλλα, προσέχουμε αυτά που θα διαλέξουμε να είναι φρέσκα και τρυφερά. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε κονσέρβας, τα οποία όμως βράζουμε περίπου 5 λεπτά για να είναι πιο τρυφέρα.

Οι νέες συνταγές μας