Eλιοπιτάκια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε. Αφράτα ελιοπιτάκια. Ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας. Μπορείτε να τα απολαύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 μισή κούπες αλεύρι
  • Μισό κ.γλ αλάτι
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • Νερό (όσο χρειαστεί)
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ξερό
  • 300 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • Μισό κ.γλ. κόλιανδρο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το Μπέικιν Πάουντερ, το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί.

Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια.

Έπειτα, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο.

Σ' ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια.

Τα βγάζουμε από το κατσαρολάκι και τα αναμιγνύουμε σ' ένα μπολ με τα μυρωδικά και τις ελιές.

Μετά, παίρνουμε το φύλλο και το χωρίζουμε πρώτα σε σταυρό και στη συνέχεια σε 8 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε λίγη ποσότητα γέμισης στην άκρη του κάθε κομματιού και τυλίγουμε, όπως τυλίγουμε τα κρουασάν.

Βάζουμε τα κομμάτια σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου.

Τα ελιοπιτάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Τα ελιοπιτάκια είναι το καλύτερο σνακ κατά την περίοδο της νηστείας. Αν θέλουμε λοιπόν να τα κάνουμε νηστίσιμα, απλώς αφαιρούμε από την συνταγή μας το ελαιόλαδο.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ως γέμιση οτιδήποτε υλικό έχουμε στο σπίτι μας πχ τυρί, παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κλπ.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας