Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή παραδοσιακή από την Κάρπαθο γεμάτη γεύσεις και αρώματα που μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι. Τα αγριάδια, ή θράψαλα, μαγειρεύονται γιαχνί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, απορροφώντας τα αρώματα της γης και της θάλασσας. Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Σερβίρεται ζεστό με φρεσκοψημένο ψωμί για να απολαύσετε κάθε σταγόνα από την υπέροχη σάλτσα του.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αγριάδια ωμά
- 1 κιλό κρεμμύδια, σε φέτες
- Μισό κιλό μελιτζάνες, σε χοντρούς κύβους
- Μισό κιλό φασολάκια, ψιλά
- 2 μέτριες πατάτες, κυδωνάτες
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 2 φρέσκες ντομάτες, στον τρίφτη
- 1 κούπα “ρευστό” πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα αγριάδια σε τετράγωνα, περίπου 3 εκατοστά, ή σε ροδέλες.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να είναι σχεδόν ψημένα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια να βγάλουν κι αυτά το νερό τους και να μαραθούν.
Αφού μαραθούν, τα σοτάρουμε λίγο ρίχνοντας το ελαιόλαδο.
Κατόπιν προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα φασολάκια και τις πατάτες να σοταριστούν και αυτά για λίγο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλατοπιίπερο και λίγο νερό.
Τέλος, τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα ώσπου να ψηθούν καλά τα λαχανικά.
Τα αγριάδια γιαχνί με μελιτζάνες και φασολάκια είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Το πιάτο αυτό συνδυάζεται τέλεια με χωριάτικη σαλάτα και ζυμωτό ψωμί.
Άλλες συνταγές
- Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, το νούμερο ένα παραδοσιακό φαγητό!
- Καλαμάρια με πιπεριές και μελιτζάνες, σκέτη νοστιμιά!
- Κοκκινιστά καλαμάρια, εύκολα και νόστιμα
- Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι, ψημένα στα φούρνο