Αλλιώτικο παστίτσιο με σπανάκι και ριγκατόνι

Υλικά συνταγής

Ψάχνετε για ένα χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο; Σας έχουμε την λύση. Αλλιώτικο παστίτσιο με σπανάκι και ριγκατόνι. Η υπέροχη γεύση του σπανακιού δένει μοναδικά με τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι, κατεψυγμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι (500 γρ.).
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 250 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, βράζουμε τα ριγκατόνι σε μια κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα ρίχνουμε στα μακαρόνια, προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας γκούντα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το σπανάκι, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Σε μια δεύτερη μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο την ντομάτα τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αμέσως μετά, σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σπανάκι και το μαϊντανό για 5 περίπου λεπτά, ρίχνουμε το τυρί φέτα, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το τηγάνι από την εστία.

Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, απλώνουμε το μείγμα σπανακιού και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Τέλος, περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 30 περίπου λεπτά.

Το παστίτσιο με σπανάκι και ριγκατόνι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από κατεψυγμένο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο σπανάκι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη ζυμαρικών (πένες, ταλιατέλες, κλπ.).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για παστίτσιο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: