Αλυσίβα (σταχτόνερο)

Υλικά συνταγής

Σε πολλά γλυκά και όχι μόνο, πολλές συνταγές αναφέρουν να χρησιμοποιήσουμε αλυσίβα ή αλλιώς σταχτόνερο! Πολλές φορές όμως δεν αναφέρουν πως μπορούμε να την φτιάξουμε.

Μπορούμε να την φτιάξουμε πολύ εύκολα και να την φυλάξουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την στάχτη.
Ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την στάχτη να κατασταλάξει.

Αφού γίνει αυτό , την σουρώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αμέσως μετά την παρασκευή της.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: