Αμυγδαλωτά

Από eleni, 28 Σεπτέμβριος, 2009
Μερίδες

Σε αυτή τη συνταγή θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα νησιώτικα αμυγδαλωτά.

Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μία πάστα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά μας προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, εύκολο στο πλάσιμο.

Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ και τη ζυμώνομε βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο ανθότυρο.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σχηματίζοντας μικρές "μπουκιές" τοποθετώντας στο κέντρο τους από ένα αμύγδαλο (προαιρετικά).

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά μας σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζουμε τα αμυγδαλωτά από τον φούρνο και όσο είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθότυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διατηρούνται σε κλειστό μπολ για να μη στεγνώσουν.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας