Απολαυστική Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαράκι!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 17/12/2019

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Απολαυστική Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαράκι. Οι γεύσεις της θα σας καταπλήξουν. Μην χάνετε χρόνο, δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαράκι, σε μερίδες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Μισό κ.γλ. κανελογαρίφαλα, σε σκόνη
  • Μπαχάρι, σε σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. άσπρο κρασί, ξηρό
  • 300 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό μακαρόνια χοντρά, με τρύπα
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας και ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντοματούλες και τα μπαχαρικά με τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Τα σουρώνουμε καλά, τα σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα.

Τέλος, ρίχνουμε πάνω το κρέας, πασπαλισμένο με μαϊντανό.

Η παστιτσάδα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Να θυμάστε ότι το μοσχαράκι σας, πρέπει να ψηθεί και να ροδίσει καλά.
  • Αφήστε το κρέας όταν ψηθεί, για 15 με 20 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας ούτως ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας