Απολαυστικό φοντύ τυριών

Από Ρεμί, 7 Φεβρουάριος, 2022
Μερίδες

Ένα υπέροχο ορεκτικό που θα λατρέψετε. Απολαυστικό φοντύ τυριών. Προσθέστε τυρί της αρεσκείας σας (γκούντα, γραβιέρα, έμενταλ, κλπ.) και η γεύση θα φτάσει άλλο επίπεδο!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ τυρί για φοντύ
  • 4 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 375 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό ποτ. Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Ψωμί, σε κύβους

Εκτέλεση συνταγής  

Πρώτα, κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείφουμε με αυτή το σκεύος του φοντύ.

Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος.

Αναμειγνύουμε προσεκτικά το μείγμα του ειδικού τυριού για φοντύ, με το κορν φλάουρ και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λιώσει.

Έπειτα, προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας.

Σερβίρουμε αμέσως.

Τέλος, τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μείγμα να κοχλάσει ελαφρά.

Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού.

Το φοντύ τυριών είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το φοντύ μπορεί να ετοιμαστεί και στο τραπέζι. Αν χρησιμοποιήσουμε πήλινο σκεύος, φροντίζουμε να τοποθετήσουμε έναν αλουμινένιο δίσκο (ή κάτι τέτοιο) ανάμεσα στο σκεύος και το καμινέτο έτσι ώστε η θερμότητα να απλώνεται ομοιόμορφα. Αυτό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο στη παρασκευή του και είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε λίγο περισσότερο κρασί.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας