Αρνίσια Κεμπάπ απο την Ανατολή, λουκούμι!

Υλικά συνταγής
Αρνίσια Κεμπάπ απο την Ανατολή, λουκούμι!

Το κεμπάπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα κρεατικών. Να λοιπόν μιά ανατολίτικη συνταγή για αρνίσια κεμπάπ, που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δακτυλά τους. 

Υλικά Συνταγής

  • 750 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. καφτερή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1/2 κ.γ.κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γ πολύ ψιλό ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι κοπανισμένους κουκουναρόσπορους
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλα.

Προσθέτουμε τους κουκουναρόσπορους, το αλατοπίπερο και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά και πάλι και τοποθετούμε το μπωλ για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε το μίγμα του κιμά και το απλώνουμε κατά μήκος πάνω σε ξυλάκια για σουβλάκια (ή σε μια λαδόκολλα).

Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκρίλ για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλεύρες.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (δείτε π.χ. τα τηγάνια της Tupperware). 

Τα αρνίσια κεμπάπ μας είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής