Διαφορετικά φασόλια γιαχνί με μπέικον

Υλικά συνταγής

Ένας υπέροχος συνδυασμός που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Διαφορετικά φασόλια γιαχνί με μπέικον. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μεζέ που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή!

Υλικά συνταγής

  • Αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Μισό κιλό φασόλια κόκκινα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντομάτα, τριμμένη  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια απ’ την προηγούμενη μέρα στο νερό να φουσκώσουν.

Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Έπειτα, πετάμε το νερό.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μπέικον και τέλος αφήνουμε να βράσουν σιγά-σιγά για 1 μισή ώρα περίπου.

Τα φασόλια με γιαχνί και μπέικον είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερά η φρέσκα φασόλια στη συνταγή.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: