Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Η συνταγή για ένα ξεχωριστό φαγητό που τρώγεται και ως μεζές, παρέα με το ουζάκι σας. Διαφορετικά καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια. Ο συνδυασμός είναι απλά υπέροχος. Θα ξετρελαθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 165 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό καλαμάρια
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Μισό κιλό κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε, ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τον μαιντανό, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό.
Τέλος τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.
Άλλες συνταγές
- Νηστίσιμα καλαμαράκια με ντομάτα
- Νόστιμα καλαμαράκια στιφάδο
- Καλαμαράκια γεμιστά με λαχανικά και ρύζι, συνταγή-όνειρο!
- Κοκκινιστά καλαμάρια, εύκολα και νόστιμα
- Καλαμάρια με πιπεριές και μελιτζάνες, σκέτη νοστιμιά!