Κολοκυθάκια γεμιστά με φασολάκια, γαρίδες και μελιτζάνα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Η συνταγή που κάνει τη διαφορά, συνδυάζοντας μοναδικά υλικά και αρώματα. Δοκιμάστε πάση θυσία τα κολοκυθάκια γεμιστά με φασολάκια, γαρίδες και μελιτζάνα και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας. Κυριολεκτικά απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά συνταγής

  • 6 κολοκυθάκια, ίδιου μεγέθους (700 γρ.)
  • 200 γρ. φρέσκιες μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 150 γρ. μελιτζάνα
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 70 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Βασιλικός
  • Ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αφαιρούμε μια λεπτή φέτα, κατά μήκος κάθε κολοκυθιού, αδειάζουμε το εσωτερικό του και τα αλατίζουμε.

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν, σε 3 κουταλιές καυτό ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, τη μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια, άφθονο, ψιλοκομμένο βασιλικό, τις γαρίδες και ανάλογο αλάτι.

Αφήνουμε να ροδίσουν τα υλικά σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Αδειάζουμε κατόπιν τη ντομάτα σ’ ένα λαδωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελάχιστο αλάτι.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα που σοτάραμε και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

Τέλος τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.

Τα κολοκυθάκια είναι πανέτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αν θέλουμε για έξτρα γεύση να προσθέσουμε και λίγο βασιλικό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας