Γαλατόπιτα με μοσχοκάρυδο και σταφίδες, η πιο νόστιμη και γλυκιά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και γλυκιά πίτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η γαλατόπιτα με μοσχοκάρυδο και σταφίδες είναι ότι πρέπει για τον απογευματινό σας καφέ. Πλούσια, απολαυστική και με εντυπωσιακή εμφάνιση. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.

Υλικά συνταγής

  • 4 φύλλα κρούστας
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μισή κούπα γάλα
  • 60 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Μισό κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Μισή κούπα σταφίδες ξανθές
  • 3 αυγά χωρισμένα

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι με διάμετρο 30 εκατοστών και στρώνουμε τα φύλλα, αλείφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα ζεστό.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα επάνω στη φωτιά, έως ότου αρχίσει να βράζει.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα και τα κροκάδια, ελαφρά χτυπημένα.

Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τις σταφίδες, αφού προηγουμένως τις πλύνουμε και τις σκουπίσουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στα φύλλα.

Κατόπιν χτυπάμε τ' ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε μαρέγκα σφιχτή.

Τη βάζουμε σε κορνέ και καλύπτουμε μ' αυτή, την επιφάνεια της κρέμας.

Τέλος, βάζουμε την πίτα σε σχάρα, που να πατάει στον πάτο του φούρνου και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 25 λεπτά.

Η γαλατόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στην γαλατόπιτα την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας