Μηλόπιτα με σφολιάτα, σαν τάρτα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εύκολη συνταγή που κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα με σφολιάτα και αφήστε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει από το άρωμα της! Ιδανική για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό ζύμη σφολιάτα
  • 5 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε όγδοα
  • 1 μισή κούπα ζάχαρη
  • 1-2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα με 4 κουταλιές νερό και την βράζουμε, ώσπου να πάρει το χρώμα σκούρας καραμέλας.

Στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο ταψάκι.

Το γέρνουμε, να πάει παντού η καραμέλα και να καλύψει όλο τον πάτο.

Αραδιάζουμε επάνω τα μήλα σε κύκλους, καλύπτοντας όλο τον πάτο του ταψιού.

Έπειτα τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και διάμετρο 30 εκ.

Καλύπτουμε μ' αυτό τα μήλα.

Σπρώχνουμε τις άκρες τριγύρω με τα δάχτυλά μας, να μπουν ανάμεσα στα μήλα και τα τοιχώματα του ταψιού.

Τρυπάμε μ' ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα, 1 ώρα περίπου.

Κατόπιν βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Κρατώντας προσεκτικά με το ένα χέρι το ταψί και με το άλλο τη ζύμη, γέρνουμε το γλύκισμα ελαφρά κι αδειάζουμε το ζουμί σ' ένα μικρό κατσαρολάκι.

Μετά βάζουμε μια πιατέλα επάνω στην τάρτα κι αναποδογυρίζουμε, να πέσει η μηλόπιτα μέσα στην πιατέλα.

Τέλος βράζουμε λίγο το σιρόπι, να δέσει και το ρίχνουμε επάνω στα μήλα.

Η μηλόπιτα με σφολιάτα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε την τάρτα αμέσως, προσφέροντας σε χωριστά μπολάκια κρέμα γάλακτος χτυπημένη, αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μηλόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας