Διαφορετική παέγια με κοτόπουλο, μύδια και γαρίδες

Από Ρεμί, 3 Οκτώβριος, 2022
Μερίδες

H παέγια ή αλλιώς παέλια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που πρωτοεμφανίστηκε στην Albufera (περιοχή της Valencia) και το όνομα της το οφείλει στο σκεύος που γίνεται. Φτιάχνεται με διάφορους τρόπους και παραλλαγές και είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με κοτόπουλο, μύδια και γαρίδες. Ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 6 μεγάλες γαρίδες με το κεφάλι
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. ζωμό κρέατος (3/4 λίτ.)
  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 200 γρ. μύδια
  • 1-2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
  • 1 πρέζα τσίλι, σε σκόνη
  • 300 γρ. αρακά από κονσέρβα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • Λίγο κάρυ, σε σκόνη (1/3 κ.τσ.)
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες επίσης.

Στη συνέχεια σ’ ένα μεγάλο τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες και την πιπεριά, για 4 με 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας περιοδικά.

Έπειτα, τα στραγγίζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και του χοιρινού, τις οποίες αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ και το τσίλι.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το λιωμένο σκόρδο, το μαϊντανό και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν, ρίχνουμε ζεστό το ζωμό κρέατος στο τηγάνι με τα υλικά της παέγιας, σκεπάζουμε και τη βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες με την πιπεριά, τον αρακά και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.

Τέλος, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει.

Η παέγια με κοτόπουλο, μύδια και γαρίδες είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά σερβίρουμε την παέγια με φέτες λεμονιού.  
  • Σε περιόδους εκτός νηστείας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λουκάνικο στην παέγια, κομμένο σε μικρές φετούλες.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας