Διαφορετική πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό και εσπεριδοειδή

Από Ρεμί, 22 Ιούλιος, 2022
Μερίδες

Θέλετε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή σαλάτα; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή την πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό και εσπεριδοειδή. Πλούσια σε γεύση και εμφάνιση με υλικά που δένουν μοναδικά μεταξύ τους. Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σολομός καπνιστός, σε φέτες
  • 1 σαλάτα λόλα ρόσα
  • 1 σαλάτα λόλα γκριν
  • 1 σαλάτα γαλλική

Για το confit εσπεριδοειδών  

  • 30 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 γκρέιπ φρουτ
  • 1 λεμονάκι λάιμ
  • 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γλ. πράσινο tabasco

Για τη μους ντομάτας

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 ντομάτες μεγάλες, αποφλοιωμένες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε με το χέρι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα εσπεριδοειδή από τις φλούδες και την άσπρη εσωτερική μεμβράνη.

Βράζουμε το σιρόπι (μισό νερό, μισό ζάχαρη) και ρίχνουμε μέσα τα εσπεριδοειδή όπως τα κόψαμε.

Τα βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Έπειτα καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφήνουμε μόνο τη σάρκα τους και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και όταν γίνει σαντιγί προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας και τα αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα (μους).

Προσθέτουμε και πιπέρι καγιέν για χρώμα και άρωμα.

Απλώνουμε τις φέτες του σολομού σε κάθε πιάτο.

Πάνω από το σολομό σερβίρουμε τις σαλάτες.

Τέλος, ρίχνουμε το confit των εσπεριδοειδών πάνω από τις σαλάτες και σερβίρουμε τη μους σε μικρές κουταλιές γύρω γύρω.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση στη σαλάτα μας, προσθέτουμε περισσότερο tabasco και πιπέρι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας