Υλικά Συνταγής
Αν αγαπάτε τις σούπες με αυτή εδώ θα ξετρελαθείτε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη διαφορετική σούπα με καβούρι και καλαμπόκι και δε θα χάσετε. Ο συνδυασμός είναι υπέροχος. Ιδανική για τραπέζι κάθε είδους.
Υλικά συνταγής
- 1 μιση κ.γλ. ελαιόλαδο
- 6 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 λίτ. ζωμός λαχανικών
- 1 φλ. γάλα καρύδας
- 2 μισή φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- 350 γρ. καβουρόσαρκα (κονσέρβα)
- 2 κ.σ. σως σόγιας
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το σκόρδο, τα φρέσκα και τα κρεμμυδάκια στιφάδου και το τζίντζερ για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη σάρκα του καβουριού στραγγισμένη, τη σως σόγιας, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε βαθιά πιάτα.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Γαρνίρουμε τη σούπα μας με φυλλαράκια μαϊντανού και ψιλοκομμένο τσίλι, αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Άλλες συνταγές
- Γκασπάτσο, η τέλεια κρύα σούπα από την Ισπανία!
- Η πιο νόστιμη σούπα μινεστρόνε
- Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!
- Ντοματόσουπα
- Σούπα βελουτέ με κάστανο