Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Η συνταγή για ένα γεύμα που τα συνδυάζει όλα. Διαφορετική στραπατσάδα με καλαμπόκι, κουνουπίδι και αρακά. Νόστιμη υγιεινή και χορταστική. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 10 αυγά
- 200 γρ. καλαμπόκι
- 200 γρ. κουνουπίδι (οι κορυφές μόνο)
- 200 γρ. αρακά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε τον αρακά σε καλά αλατισμένο νερό για 10 με 12 λεπτά, το κουνουπίδι (κομμένο σε μπουκίτσες) για 10 λεπτά και το καλαμπόκι για 5 περίπου λεπτά.
Στην συνέχεια, τα σουρώνουμε.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό, να βράσει.
Σ' ένα μεταλλικό μπολάκι, χτυπάμε τα αυγά.
Έπειτα, προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μπολάκι πάνω στην κατσαρόλα, για να μαγειρέψουμε με τον ατμό.
Τέλος, με ένα σύρμα ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα, μέχρι να πήξει τελείως.
Η στραπατσάδα είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε την στραπατσάδα με φρέσκο ζεστό ψωμάκι ή εάν θέλουμε την βάζουμε πάνω στο ψωμί ούτως ώστε να τραβήξει τυχόν υγρασία.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για στραπατσάδα
- Η πιο εύκολη στραπατσάδα
- Η καλύτερη στραπατσάδα με άρωμα Ζακύνθου
- Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες
- Στραπατσάδα Κεφαλλονίτικη, σκέτη νοστιμιά!