Στραπατσάδα στο φούρνο με σπανάκι και φασόλια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Σκέφτεστε τι να φτιάξετε για ένα brunch στο σπίτι με φίλους; Σας έχουμε τη λύση. Με αυτή τη διαφορετική στραπατσάδα θα κάνετε τη διαφορά. Με γέμιση το σπανάκι και τα φασόλια και αν μάλιστα τη συνοδέψετε με φρέσκο ψωμάκι θα πετύχετε το τέλειο γεύμα!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά σπανάκι
  • 750 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 πράσο μικρό
  • Αρκετό άνηθο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μισό κιλό φέτα, σκληρή
  • 1 κουτί ντοματάκια  
  • Μισό κιλό ελαιόλαδο

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύουμε από το βράδυ τους γίγαντες στο νερό και το πρωί τους μισοβράζουμε και τους στραγγίζουμε.
Έχουμε το σπανάκι έτοιμο: καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο.

Το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με λίγο αλάτι.

Αφού το στύψουμε με τα χέρια μας λίγο, κόβουμε μέσα στο σπανάκι το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μισό τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στη συνέχεια, στρώνουμε στο ταψί το μισό από αυτό το μείγμα, πάνω σε αυτό τους γίγαντες και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Κατόπιν, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, την ντομάτα ψιλοκομμένη και το ζουμί της και το υπόλοιπο τυρί σε κομματάκια.

Πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Τέλος, το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντικαθιστούμε τη φρυγανιά με σιμιγδάλι ψιλό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για στραπατσάδα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας