Γαλακτομπούρεκο με ρυζάλευρο, διαφορετικό αλλά θεϊκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 23/02/2024

Η συνταγή για ένα εύκολο, παραδοσιακό γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο με ρυζάλευρο. Θα ξετρελάνετε τους πάντες. Απλά θεϊκό!   

Υλικά συνταγής

  • 6 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 συσκευασίες βανίλια
  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 2 αυγά
  • 4 κροκάδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 1 μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 μισή κούπα νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 φλούδα λεμονιού

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, διαλύουμε το ρυζάλευρο σε 1 κούπα γάλα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε.  

Στη συνέχεια ρίχνουμε το διαλυμένο ρυζάλευρο κι ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα κροκάδια, τ' ασπράδια και τη ζάχαρη, για 4 λεπτά, ν' αφρατέψουν.

Έπειτα ρίχνουμε λίγη από τη χλιαρή κρέμα στα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Απλώνουμε τα μισά αυγά και κατόπιν τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Μετά απλώνουμε τα μισά φύλλα σ' ένα ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα, ένα κι αδειάζουμε μέσα την κρέμα.

Σκεπάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε.

Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε λωρίδες και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει.

Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, απλώς βράζουμε όλα τα υλικά για 8 λεπτά.

Τέλος, αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.

Το γαλακτομπούρεκο με ρυζάλευρο είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όταν ψήσουμε το γαλακτομπούρεκο προσέχουμε μη σκουράνει πολύ η επιφάνεια του. Αν συμβεί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.2 (5 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας