Κέικ καρότο με πορτοκάλι και μπανάνα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Σας αρέσουν τα κέικ αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Σας έχουμε τη λύση. Αυτό το μοναδικό κέικ καρότο με πορτοκάλι και μπανάνα θα σας εντυπωσιάσει. Δε θα μείνει κομμάτι!

Υλικά συνταγής 

Για το παντεσπάνι

  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σπόρους κάρδαμου, κοπανισμένους
  • 170 γρ. ζάχαρη, ξανθή
  • 2 μέτριες μπανάνες, λιωμένες
  • 170 γρ. καρότα, τριμμένα στο τρίφτη
  • 140 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού (Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ)

Για την κρέμα και το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. Philadelphia
  • Λίγο λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κάρδαμο και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε κατόπιν με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε στενό ορθογώνιο αντικολλητικό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε εγκάρσια στα τρία (χρησιμοποιώντας λεπτή κλωστή ή μεγάλο μαχαίρι).

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας το φρέσκο τυρί Philadelphia, τη ζάχαρη και το λικέρ.

Τέλος, βάζουμε δύο στρώσεις κρέμα ανάμεσα στα 3 παντεσπάνια και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια του γλυκού.

Το κέικ καρότο με πορτοκάλι και μπανάνα είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Γαρνίρουμε το γλυκό με φέτες και φλούδες πορτοκαλιού.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας