Κιουνεφέ με μυζήθρα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Η συνταγή για το καλύτερο γλύκισμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Διαφορετικό κιουνεφέ με μυζήθρα. Το πιο νόστιμο κανταΐφι με τυρί, σιρόπι και πολίτικο άρωμα!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φύλλο για κανταΐφι
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. μυζήθρα, μαλακιά και ανάλατη

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 μισή  ποτ. ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανοίγουμε με τα χέρια το φύλλο για να χωρίσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το φύλλο και το ανοίγουμε με κινήσεις μπρος-πίσω, με τη βοήθεια μισοξύλινης κουτάλας.

Όταν το φύλλο πάρει το βούτυρο και πριν αρχίσει να ξανθαίνει, το βγάζουμε λίγο λίγο και στρώνουμε το μισό ταψάκι (1 μεγάλο ή μικρά ατομικά) με ένα πιρούνι.

Έπειτα, πιέζουμε τη μυζήθρα για να γίνει μια μαλακή μάζα.

Τη μεταφέρουμε και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στο φύλλο που έχουμε στρώσει στο ταψάκι (ή τα ταψάκια).

Κατόπιν απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πάνω στο τυρί.

Το πιέζουμε με ένα καπάκι ή με ένα μικρό σκεύος μεταλλικό (ένα άλλο ταψάκι π.χ).

Μετά, κόβουμε το κανταΐφι με ένα ψαλίδι και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο και καλά σκεπασμένο για να παραμείνει χαμηλό.

Τέλος όταν ξανθύνει, περίπου σε 10 με 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε (κρύο γλυκό, χλιαρό σιρόπι).

Συμβουλές

  • Το γλυκό αυτό συνοδεύεται εξαιρετικά με παγωτό.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας