Ραγού με μαύρα φασόλια, εύκολο και γευστικό

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Ένα διαφορετικό φαγητό που συνδυάζει μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το ραγού με μαύρα φασόλια και θα μας θυμηθείτε. Περιέχει διάφορα υλικά και φτιάχνεται σχετικά εύκολα.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή φλιτζ. μαύρα φασόλια
  • 675 γρ. χοιρινή νεφραμιά, χωρίς κόκαλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 μπαστουνάκια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γλ. πάπρικα
  • 150 γρ. λουκάνικο τσορίθο, κομμένο σε φέτες
  • 2 μισή φλιτζ. ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου
  • 2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια σε μπολ και τα σκεπάζουμε με μπόλικο κρύο νερό.

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουσκέψουν.

Τα σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.

Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά κι έπειτα τα σουρώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 Βαθμούς Κελσίου.

Καθαρίζουμε καλά την πέτσα από το χοιρινό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε την πάπρικα και το τσορίθο και σοτάρουμε.

Κατόπιν, μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό και όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και τον ρίχνουμε στο χοιρινό.

Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για μία ώρα.

Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές στο ραγού και το ξαναβάζουμε άλλα 15 λεπτά στο φούρνο.

Το σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για τσορίθο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο πικάντικο λουκάνικο της αρεσκείας μας.
  • Αντί για ζωμό κοτόπουλου, μπορούμε να βάλουμε ζωμό λαχανικών στο ραγού.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας