Διαφορετικοί γίγαντες με συκωταριά

Υλικά συνταγής

Ένα άκρως θρεπτικό και υγιεινό φαγητό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τους γίγαντες σε συνδυασμό με συκωταριά και δεν θα χάσετε. Πεντανόστιμοι και ιδανικοί για νηστεία!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 συκωταριά αρνίσια, πλυμένη και κομμένη σε κομματάκια
  • Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 200 γρ. χυμό τριμμένης ντομάτας
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουσκεύουμε τους γίγαντες από βραδύς σε λεκάνη με κρύο νερό.

Την επομένη τους σουρώνουμε.

Στη συνέχεια, βάζουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, τα κρεμμύδια, το πράσο, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τους γίγαντες στη φωτιά μισή ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τη συκωταριά.

Ρίχνουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος, βάζουμε σε πυράντοχο σκεύος τα φασόλια με τη σάλτσα τους, προσθέτουμε το μείγμα της συκωταριάς και το ψήνουμε μισή ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές 

  • Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γίγαντες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: