Δροσερή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά συνταγής

Μια υπέροχη συνταγή για να συνοδέψετε τα πιάτα σας. Δροσερή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια. Εντυπωσιακή, με υπέροχη γεύση και υφή. Η συνταγή είναι για μια μεγάλη πιατέλα. Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 μισή φλ.τσ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. γιαούρτι, σουρωτό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τα παντζάρια με κρύο νερό.

Κόβουμε τα παντζαρόφυλλα και τα βράζουμε σε χωριστή κατσαρόλα και αν θέλουμε κάνουμε μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Τις ρίζες των παντζαριών, τις βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα μέχρι να γίνουν τρυφερές.

Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή ακόμα καλύτερα λειωμένο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Έπειτα, παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά στρογγυλή πιατέλα και απλώνουμε επάνω τις ροδέλες από παντζάρι, μέχρι να τη σκεπάσουμε.

Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε επάνω στο παντζάρι.

Κατόπιν, περιχύνουμε με το 1/3 της σάλτσας.

Βάζουμε τα υπόλοιπα παντζάρια από πάνω, ρίχνουμε την υπόλοιπη καρυδόψιχα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Τέλος, πασπαλίζουμε τη σάλτσα με την κουταλιά καρυδόψιχα που κρατήσαμε στην άκρη.

Η παντζαροσαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση, βάζουμε στη παντζαροσαλάτα μας λαδόξιδο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: