Εργολάβοι, κλασικό γλύκισμα

Υλικά συνταγής

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε, φτιάχνοντας εργολάβους. Ένα γλύκισμα με βασικό υλικό το αμύγδαλο. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και χρειάζονται μόνο λίγα υλικά και καλή διάθεση για αυτό το αφράτο και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Θα τους λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • 6 φλιτζάνια αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα)
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 4 βανίλιες

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς, μέχρι να ετοιμάσουμε τους εργολάβους μας.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πούδρα.

Παράλληλα σε ένα μιξεράκι, βάζουμε τα ασπράδια του αυγού και τις βανίλιες, τα χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια, βάζουμε την μαρέγκα στο μπωλ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα.

Μόλις το μείγμα μας έχει πλέον πήξει αρκετά σχηματίζουμε τους εργολάβους μας σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα.

Τέλος, τα ψήνουμε στον φούρνο μας για 20 λεπτάκια περίπου.

Και αυτό ήταν, οι εργολάβοι μας είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε όσο είναι ακόμα ζεστοί.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές για τους εργολάβους:

  • Για διευκόλυνσή μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για το σχηματισμό των εργολάβων μας.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε πριν βάλουμε για ψήσιμο τους εργολάβους μας, να τους βάλουμε ένα αμύγδαλο στην μέση.

Άλλες συνταγές για γλυκάκια:

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: