Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Το σφουγγάτο μας παραπέμπει στις υπέροχες νησιώτικες ομελέτες. Στη Χίο, όπως και σε κάποια άλλα νησιά, σφουγγάτα λένε αυτά τα τηγανητά «κεφτεδάκια». Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως βάση το μάλαθρο και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σερβίρετε τα ως μεζέ για ούζο η τσίπουρο και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα κρεμμύδια,
- 1 ματσ. μάλαθρο
- Μισό ποτ. νερό
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μάλαθρο, αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα αφού τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε το νερό και όσο αλεύρι σηκώσει.
Τέλος τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε, όπως τους κεφτέδες.
Τα μαλαθροσφουγγάτα είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση ανθότυρο.
Άλλες συνταγές
- Σφουγγάτο, συνταγή για ομελέτα από την Κρήτη
- Σφουγγάτο με άρωμα Χίου
- Σφουγγάτο Μυτιλήνης
- Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με ούζο!