Εύκολες τηγανητές μπανάνες με πορτοκάλι και κακουλέ

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 07/02/2022

Η συνταγή για ένα απολαυστικό και εύκολο γλυκό. Τηγανητές μπανάνες με πορτοκάλι και κακουλέ. Φτιάχνονται γρήγορα και προσφέρουν μοναδική γεύση. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 κόκκοι κακουλέ (cardamon pods), ελαφρώς σπασμένοι
  • 4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες στο μήκος
  • Ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά λιώνουμε σε τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κόκκους του κακουλέ και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μπανάνες και τηγανίζουμε για 1  με 2 λεπτά από τις δυο πλευρές.

Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε έως ότου σιροπιάσει.

Τέλος, αφαιρούμε τους κόκκους του κακουλέ.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με παγωτό βανίλια.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας