Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή για ένα ορεκτικό που θα σας αρέσει πολύ. Πανεύκολη κρεμμυδόπιτα με φέτα και μανούρι. Φτιάχνεται εύκολα, χαρίζοντας σας μοναδικές γεύσεις. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
- Μερικές καυκαλήθρες
- Λίγα λάπατα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 ματσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 300 γρ. μανούρι
- 300 γρ. φέτα
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 κρόκο αυγών, για το άλειμμα
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) 4 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα χόρτα (καυκαλήθρες και λάπατα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και κατόπιν το μανούρι και τη φέτα κομματιασμένα και κατόπιν λίγο αλατοπίπερο και τα αυγά.
Έπειτα, απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε κατά μήκος τη μισή από τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε μανίκια και τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και την υπόλοιπη γέμιση.
Τέλος, αλείφουμε τα ρολά με τον κρόκο των αυγών και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Η κρεμμυδόπιτά μας είναι έτοιμη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τις κρεμμυδόπιτες, κομμένες σε φέτες.
- Η σφολιάτα μπορεί να είναι έτοιμη ή σπιτική.
Άλλες συνταγές
- Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
- Κρεμμυδόπιτα
- Πίτα με ανθότυρο
- Χορτόπιτα, ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό!
- Χορτόπιτα με άγρια χόρτα, σπανάκι και σπιτικό φύλλο