Εύκολη τάρτα με μους σοκολάτας και «μπισκοτένια» βάση

Υλικά συνταγής
Τάρτα με μους σοκολάτας, αξεπέραστη γλύκα!

Η συνταγή που θα σας κάνει να παραμιλάτε από την πρώτη μπουκιά! Αυτή εδώ η τάρτα με μους σοκολάτας είναι πολύ εύκολη, με απαλή σοκολατένια υφή και αξεπέραστη γλυκιά γεύση. Για τη βάση της τάρτας χρησιμοποιούμε μπισκότα digestive πράγμα που την κάνει πολύ εύκολη να τη φτιάξουμε μια και χρειάζεται ψήσιμο για μερικά λεπτά μόνο. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 2 κούπες φυτική κρέμα
  • 1 πουτίγκα στιγμής με άρωμα σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 3 κ.σ. λικέρ
  • 1 κούπα φουντούκια, ψημένα κι αλεσμένα

Για την τάρτα

  • Μιάμιση κούπα αλεσμένα μπισκότα Digestive
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, ετοιμάζουμε την τάρτα.

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη.

Τα ραντίζουμε με τη μαργαρίνη και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα.

Στην συνέχεια, αλείφουμε με μαργαρίνη μια ταρτιέρα 22 εκατοστών και στρώνουμε μέσα τα μπισκότα, πατώντας τα, να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα.

Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 8 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά, ώσπου να πήξουν και ν’ αφρατέψουν.

Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα απαλά τα αλεσμένα φουντούκια.

Τέλος, αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα κι την αφήνουνε να σταθεί 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο, να σφίξει.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, την σερβίρουμε στολισμένη με φυτική σαντιγί και καρουλάκια σοκολάτας.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος λικέρ θέλουμε (Amaretto, Grand Marnier κλπ.).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: