Φακές με ρύζι (φακόρυζο)

Υλικά συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τις φακές με κρασί, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε και το ντοματάκι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές.

Τώρα, βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, ανάλογα με τις φακές...Πάντως, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές!

Στο τέλος, αφού βράσουν οι φακές, ρίχνουμε λίγο ξύδι και ανακατεύουμε τις φακές.

Το φακόρυζο είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε το πιάτο μας με φετούλα και καλή μας όρεξη...

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: