Φακές βελουτέ με ελαιόλαδο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε. Νόστιμες φακές βελουτέ με ελαιόλαδο. Νηστίσιμες και πάνω από όλα θρεπτικές. Τα παιδιά σας θα τις αγαπήσουν. Δοκιμάστε τες.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ.τσ. φακές, ψιλές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μισή λίτ. νερό
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα μέτρια, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. ξύδι, από κρασί
  • 1 φλ.κ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε 1 μισή λίτρο νερό ρίχνουμε τις φακές αφού τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τη ντομάτα ψιλοκομμένη.

Τις αφήνουμε να βράσουν καλά, για αρκετή ώρα και μέχρι να χυλώσουν.

Στην συνέχεια, τις βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας, τις αφήνουμε να ‘χλιαρέψουν’ και τις βάζουμε στο μπλέντερ αφού αφαιρέσουμε το φύλλο δάφνης, ενώ κρατάμε τα σκόρδα και το κρεμμύδι.

Τα χτυπάμε,  μέχρι να γίνουν ένας λείος βελούδινος πολτός.

Έπειτα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στον πολτό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και χτυπάμε για ακόμα μισό λεπτό.

Τέλος, σερβίρουμε στα πιάτα περιχύνοντας το καθένα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Οι φακές μας είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για διακοσμητικούς λόγους αν θέλουμε, ρίχνουμε πάνω από τις φακές μικρά κομματάκια από πιπεριά Φλωρίνης.
  • Σε περίοδο νηστείας, αφαιρούμε απλώς το ελαιόλαδο από την συνταγή.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: