Φασολάκια λαδερά

Συνταγή από dimitris | Ενημερώθηκε στις 02/12/2022

Φασολάκια λαδερά με πατατούλες, μια κλασική συνταγή της ελληνικής κουζίνας, την οποία αγαπάμε μικροί και μεγάλοι!

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στο νερό να μουλιάσουν.  Καθαρίζουμε και τα φασολάκια, αν χρειάζεται - τα κατεψυγμένα συνήθως δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας, τα καρότα και τις ντομάτες. Εναλλακτικά τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το λάδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια). Ύστερα, ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια, και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το μείγμα από τις ντομάτες και τα καρότα. Τέλος, προσθέτουμε την κουταλιά του ντοματοπελτέ, 2-3 κουταλάκια αλάτι, 1-2 κουταλάκια πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο μαϊντανό.

Αφήνουμε πάλι να πάρουν μία βράση (2-3 λεπτά μάξιμουμ) και ρίχνουμε τις πατάτες και ένα ποτήρι νερό (βασικά, ρίχνουμε τόσο νερό όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλες οι πατάτες μας).

Τώρα,  σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Κάπου κάπου πρέπει να ανακατεύουμε.

Στο τέλος, όταν κοντεύει να γίνει, αν θέλουμε σβήνουμε με μισό ποτηράκι γλυκό κρασί.

Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα! Καλή μας όρεξη...

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (27 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας